O rasadniku voćnih sadnica Šilja

viber image23

Od svog našeg iskustva i istorijata, mi se trudimo da izvučemo ono najbolje!

Iskustvo naših predaka je pretočeno na našu proizvodnju. Mi se trudimo da je iz godne u godinu usavrašavamo i dostignemo visokokvalitetnu normu. Tako smo se usavršili u proizvodnji raznih vrsta sadnica, sadnice sa privremenim granama- knip sadnice. Isto tako kako bi smo bili konkuretni sa ponudom možemo izdvojiti i dvogodišnje sadnice kao našu ponudu na tržištu. Takođe u ponudi su i lozne sadnice i lozni kalemi, kalemljeni rukom. Ovakav tip sadnica imamo na svim našim lokacijama.

Možemo reći da je naš trud  prepoznat u mnogim zemljama. Tako da se bavimo izvozom sadnica i loznih kalemova. Sve naše sadnice poseduju potrebnu dokumentaciju i sertifikaciju za izvoz na područije Evropskih zemalja i u Rusiju. Kada kupujete kod nas vi uz svaku sadnicu dobijate garanciju. Naravno svim našim klijentima obezbeđujemo stručne informacije i dajemo savete oko rezidbe, obrade i zaštite naših sadnica. Isto tako za sertifikovane sadnice možete dobiti kompletnu prateću dokumentaciju. Tako da uvek možete ostvariti premiju kroz podsticajna sredstva koje daje Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Visoki kvalitet je zapravo niz faza koje daju visoko kvalitetnu učinkovitost koja se postiže selekcijom. Pošto smo mi našu proizvodnju usavršili, rado našim kupcima dajemo informacije o broju sadnica po hektaru. Broj sadnica se bitno razlikuje u zavisnosti od podloge, područija i same sadnice koja se na parceli uzgaja. Naše sadnice mogu biti odmah spremne za sadnju, tako da domaćinima štedimo vreme i ubrzavamo proces sadnje. Ovo znači da je priprema sadnica od korena do parafinisanja urađena sa naše strane.

Rade Antić - CEO

Naš motiv je da tržištu i domaćinima ponudimo kvalitetne sadnice.

Krenuli smo u rad kao porodična firma, tradicija je u svakom poslu najvažnija. Kod posla oko zemlje, možda je i najvažnija. Na takav način mi možemo da učimo, delimo iskustva i usavršavamo se. Takođe svo naše znanje i iskustvo smo spremni da podelimo sa našim kupcima i klijentima. Od samih naših početaka trudimo se da proizvodnja i distribucija budu podjednako kvalitetni. Ovo podrazmeva kvalitet u dva smera: obezbediti dobru sadnicu i kvalitetno je isporučiti.

Gde se nalazimo

Nalazimo se u selu Konjuh

 

 

Konjuh se nalazi u sklopu opštine Kruševac. Kao što i sami znate ova teritorija je poznata po uzgoju kvalitetnih sadnica. Možemo reći da je ovo tradicija koju i mi pokušavamo da održimo. Istorijski gledano još od 1924. godine  selo Konjuh biva prepoznato kao mesto idealno za uzgoj voćaka i vinogrda. Tada je otvorena prva zadruga koja je nosila naziv, “Kalemar”.  Pomenuta zadruga je udružila par seoskih atara, tako da je kvalitet sadnog materijala bio ” na glasu”. Ovaj uspeh je bio poznat van teritorije zemlje, a izvoz je rađen i za tadašnji Sovjetski Savez. Mi se u ovom selu prostiremo na 2 hektara zemljišta

 

Moj vocnjak, 2ga godina pun rod. Izuzetan kvalitet sadnica iz rasadnika Rasadnik Silja.

Sestrinska firma u Bugarskoj

“Euro Flora”

 

Isto tako poslujemo i preko sestrinske firme “Euro Flora”. Ova firma se nalazi u Vidinu, Bugarska. Takođe i u Vidinu posedujemo par hektara pod obradivom površinom.

Moj vocnjak, 2ga godina pun rod. Izuzetan kvalitet sadnica iz rasadnika Rasadnik Silja.

Posed u Vojvodini – kompleks od

50 hektara

Ono što je možda najvažniji sastavni deo našeg poslovanja jeste kompleks od 50 hektara. On se nalazi u Vojvodini. Ova teritorija se posebno izdvaja, i na ovom područiju uzgajamo najviše jabuke gde  proizvodnja jabuka na ovom lokalitetu  broji više najnovijih sorti pomenutog voća.

Moj vocnjak, 2ga godina pun rod. Izuzetan kvalitet sadnica iz rasadnika Rasadnik Silja.

 

Ono što nas možda izdvaja od većine jeste  naša ponuda:

SISTEM KLJUČ U RUKE!

Na ovaj način smo možda buduće domaćine podstakli da se bave voćarstvom, a druge osmelili da prošire asortiman po broju sadnica. Isto tako u sklopu savremenog načina poslovanja, nudimo pakovane sadnice. Ove sadnice možemo slati brzom poštom(manje količine) ili dovesti na adresu domaćina.