Čendler

1000,00 рсд

Cendler je naša najprodavanija sorta oraha. Nastala je na Univerzitetu u Kaliforniji. Poslednjih godina, Orah Cendler je najbolja sorta za nove voćnjake zbog svoje produktivnosti i odličnog kvaliteta oraha.

Категорија:

Cendler je naša najprodavanija sorta oraha. Nastala je na Univerzitetu u Kaliforniji. Poslednjih godina, Orah Cendler je najbolja sorta za nove voćnjake zbog svoje produktivnosti i odličnog kvaliteta oraha.

 

  • Prinos: Cendler je visoko produktivna sorta. Čendler nosi orahe na 90 posto bočnih grana. Zbog toga nudi veoma visoke prinose. Možete početi da sakupljate voće već 3 godine nakon što ste posadili svoje drveće. Zrelo Cendler orah može dati između 40 do 50 kilograma oraha.
  • Kvalitet jezgra i ljuske: Čendler proizvodi velika jezgra veoma svetle boje. Boja jezgra je važna karakteristika u određivanju cene prodaje oraha. Orasi koji imaju svetliju boju jezgra prodaju se po višoj ceni. Njegova jezgra se lako uklanjaju iz ljuske i lako se krckaju na polovine.
  • Veličina stavla: Čendler raste umereno jako i poluuspravan je. Čendler je pogodan za gustu sadnju, kao što je rastojanje od 6 h 5 metara.Visina drveta oraha Chandler može dostići i do 15 metara. Ali budući da su obrezivani, obično se čuvaju na manjoj visini (obično na 8 do 10 metara).
  • Vreme listanja: Čendler je sorta koja kasno lista i cveta. Ovo je prednost, jer je manja verovatnoća da će biti pogođen mrazom, vaši i jabukovim savijačem.
  • Oprašivanje: Cendler je samooprašavajuće drvo, može da daje orahe bez oprašivača. Ali može vam dati veće prinose kada se koristi sa njim. Franquette se koristi kao oprašivač sa Čendler stabljima.
  • Rootstock: U Waltree mi sadimo Cendler na podlogu Juglans regia Rootstock (poznata kao engleski orah). To je najpoželjnija podloga zbog tolerancije na crnu bolest.
  • Uslov Hlađenja: Cendler zahteva između 700 do 1000 sati ispod 7°C. Uslov hlađenja je minimalna količina sati koje drvo treba da provede na hladnom vremenu kako bi rodilo. Temperature hlađenja za orah su 0°C do 7 °C.
  • Kada se sadi: Cendler se može saditi od novembra do kraja marta sledeće godine, zavisno od vašeg regiona u Srbiji.